Základné školy v Handlovej sa zapoja do štrajku

10.09.2012 Prievidza

Handlová 10. septembra (TASR) - Všetky tri základné a jedna materská škola v Handlovej sa 13. septembra zapoja do celoslovenského štrajku školských odborov.

V Handlovej zostanú 13. septembra zatvorené všetky tri základné- na Mierovom námestí, Školskej ulici a na Morovnianskej ceste, a Materská škola na Ulici SNP.

Mária Vaňová, predseda štrajkového výboru a učiteľka z Materskej školy na Ulici SNP potvrdila účasť na štvrtkovom výstražnom štrajku, "Áno, materská škola so všetkými jej elokovanými triedami - na Cintorínskej, Dimitrovovej a Morovnianskej ceste sa zapájajú 13. septembra do štrajku - teda všetky jej zariadenia budú v tento deň zatvorené. Veríme, že nás rodičia podporia a ďakujeme za pochopenie." Zároveň za pedagogických pracovníkov dodáva, že "hovoríme svoje nie zúfalej finančnej situácii v školstve. Chceme viac peňazí do škôl. Nechceme to, čo nám nepatrí - žiadame iba to, čo si zaslúžime. Každý cent do školstva je investícia do budúcnosti našich detí."

Základná škola na Mierovom námestí taktiež svoje brány neotvorí. Štrajk už podľa jednej z pedagogičiek ohlásili aj zriaďovateľovi. Deti sa nebudú učiť ani na ostatných dvoch základných školách, na Morovnianskej ceste a Školskej ulici.

Ochotu zapojiť sa do jednodňového výstražného štrajku prejavila zatiaľ veľká časť základných a stredných škôl po celom Slovensku. Výstražný štrajk sa má uskutočniť na všetkých typoch škôl od 6.00 h do 18.00 h. O štrajku rozhodli odborári koncom augusta. Okrem nízkych platov sa zväzu nepáči návrh štátneho rozpočtu na budúci rok.
 

Vyberte región